Moves like Jagger...

Nu har vi varit ut på road trip! Världens sämsta bästa road trip. Vi började med att ta oss till Orlando. Vår tanke var att kika in staden och kolla läget utanför Universal studios, där det skulle finnas lite affärer och sådant spännande.  Turistkartor är svårt att få tag i, om ni frågar oss. Men vi tog reda på hur vi skulle ta oss till Orlando och tänkte att "det måste ju vara skyltat".
Till Orlando tog vi oss utan större problem, vi svischade förbi en stad och tänkte Orlando måste vara större ään så.  Men nej då, vi åkte förbi utan att märka det knappt! Haha! Sen såg vi EN skylt till Universal studios. Vi missade den och såg aldrig nå fler skyltar om det igen. Vi åkte runt runt runt. Säg ett ställe i Orlando downtown och vi har vart där! Vi tog tail på en volvo som såg pålitlig ut, vi hamnade i ett stooort parkeringshus. Så vi parkerade där och skulle strosa runt i stan. Men tydligen är stadskärnor som hemma i princip obefintligt här. Men vi besökte stadsbiblioteket ihopp om att hitta en karta, eller iaf gratis wifi. Men fick inget napp.

Vi tänkte att påväg ut från orlando måste det finnas skyltar till nån av alla parker. Vi såg inte en enda skylt! Vi for vidare och hittade ett touristcenter som dök upp på vischan. Där fanns det kartor! Men då hade vi åkt 40 min åt "fel" håll för parkerna. Då struntade vi i det, vi hade ju iaf inte tid eller pengar att gå in. Vi letade på något nytt slags mål. Våra önskningar var mat och något kul att se på vägen hemåt. Efter en stunds bilande hittade vi på ett matställe. KFC, friterad kyckling =inte gott!

På vägen hem  såg vi många reklamskyltar bl a "Florida citrus center - souvenir world" Där stannar vi tänkte vi, vi tog avfarten och såg stället och höll på att dö av skratt! Det var som en gammal nerlagd mack med tusen snäckmobiler hängande utanför. Vi stack så fort vi kunde! Det stället gav oss inte bra vibbar!
Vi susade vidare och stannade till vid ett dragracing museum. Mer om det säger jag inte nu. Haha.

Vi hade spanat in en park som låg på hemåtvägen, i Silver springs. Det skulle finnas djur, nån båttur och lite sånt annat trevligt. Vi tog avfarten susade igenom Ocala och vidare mot Silver springs. Vi hittade parken och körde in och möttes av två stängda bommar! Vi körde vidare och hitade ännu en liten stuga som kallades tourist center. Där berättade damen för oss att, vi hade hittat rätt och att de brukade stänga vid dåligt väder. Jaha, bara att dra vidare då. 

Vi stannade till i Ocala för lite shopping och glassätande! Jag åt glass med jordnötssås, chokladbitar och grädde, mums! Emelie tog en med saltade pecannötter, den var riktigt god tycker jag, Emelie var dock inte helt nöjd.

Nästan hemma kom Gainesville skylten och svängen på samma gång så det blev en rejäl rallykurva!

Hemma möttes vi av en småsjuk Ida som hade svårt att förstå hur vi kunnat missa Orlando och parkerna...  Det låter konstigt tycker vi också, emn det fanns verkligen bara en skylt, som vi bara såg en gång, hahaha. 

Vi summerade dagen och kände oss inte helt lyckade. Vi behövde mer! Vi packade våra väskor, bokade hotell och drog till Jacksonville. Occh det mina vänner är en historia för sig själv som kräver ett helt eget inlägg. Eller två.

 
En av alla vägtullar på väg mot och ut från Orlando


Vi hade nog för höga förväntingar när det gällde OrlandoAlldeles för höga, hahaYummie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0