Första veckan avklarad

och det gick väl relativt smärtfritt, med tanke på allt pusslande. Kursen jag går passar mig perfekt och jag vill inte missa en dag! Denna vecka har vi spelat teater, dansat (eller alla andra dansade, jag gjorde tappra försök), målat, klippt och klistrat, lekt med fallskärm, sjungit, skrivit låtar, och spelat gitarr. Efter varje pass ska det skrivas rapport, vilka material och verktyg har vi använt, varför har vi gjort det här och hur ska vi anpassa det ute i verksamheten (med allt vad det innebär). Och i stort sett så fortsätter det så hela terminen, mycket praktiskt men även konst och musikhistoria, om barns motoriska utveckling, utställningar, teaterföreställningar (både egna och titta på proffesionella) och det jag inte har skrivit var antagligen för tråkigt för att komma ihåg :)  Ja, då vet ni vad jag kommer pyssla med denna termin :)     

Men gissa om någon kommer vara trött i helgen... eller det började redan efter första dagen, haha. Nu ska jag och Amanda hämta en annan som tack och lov stortrivs med nya schemat, nämligen Luttelurk!

Superklipp!


Var ner på stan en vända idag och skulle BARA hämta lite böcker. Det slutade med betydligt mer kan jag ju säga! Halva reapriset, då shoppar Sofie loss, haha. Om jag skulle köpt allt till ord pris så skulle det blivit 1034 kronor. Och nu fick jag betala 292 kronor, gissa om "just-gått-och-blivit-fattig-student-sofie" blev glad :)Nu ska jag snart gå och hämta Lukas och se hur han har haft det på sin första "heldag" på över ett år. Imorron är det upprop för mig... och Amanda... Wish me luck :)

Sista dagen

Ja då var det nu den kom då...sista dagen på min mammaledighet. På måndag börjar allvaret igen, tidiga mornar, inga spontanutflykter och ett fast schema att hålla sig till. Det blir nog minst sagt en liten omställning, men Lukas längtar efter att få äta med sina kompisar och leka mycket med riddarslottet :) Sista dagen spenderades på två olika öppna förskolor och vi hann till och med träffa på våra kära vänner från Herrhagen en sväng <3 fredagsmiddag fick vi hos mamma och pappa och nu sitter vi och kikar på Lotta på bråkmakargatan och käkar "rörchips". Lite osammanhängande inlägg... Första gången jag skriver från telefonen och man får ingen helhetsbild. Snart kanske det blir bättre, jag menar om några inlägg :) Övning ger färdighet...

En liten till...

Måste skriva det här innan jag glömmer... Lukas slutar då aldrig förvåna en (och så ska det väl förhoppningsvis fortsätta), vi tittade på youtube-klipp på datorn tidigare i veckan, det tog lite tid innan klippet startade så jag suckade lite "Mamma, den BUFFRAR" Det är inte direkt ett vanligt ord i det här hemmet, haha. Snart vågar man ju inte prata här hemma, han snappar upp ALLT! Det där var ju inget farligt eller olämpligt på något vis, men det är väl en tidsfråga innan han råkar höra något som han inte borde höra. Inte för att jag och Niclas brukar prata "farligt", men man vet ju aldrig hur barn tolkar saker.  Här hemma kan vi inte prata hemlisar på engelska eller bokstavera (som mina föräldrar gjorde) längre. I söndags frågade Niclas mig vid middan: "Movie after?" Varpå Lukas säger: "Movie, det är film på engelska det, ska vi se på film?" Och bokstaverar man så sätter han ihop det om det inte är allt för långa ord, eller så tänker nicke högt och säger ordet och då är det i alla fall förstört, haha. Jag får återuppta tyskan och lära niclas de orden vi troligtvis kommer behöva... typ "schlafen? bonbon? ööööh, där tog mina tyskakunskaper slut. Nej et ord till kommer jag ihåg HILFE och det behöver jag nu... Vad betyder det att puffa någon på facebook? Jag råkade komma åt den knappen på en okänd och jag hittar inte hur man ångrar sig och jag vet inte ens vad det är för slags funktion?

Ett litet samtal...

gör så mycket. Jag själv är jättedålig på att ringa mina vänner, stundvis kan jag må så dåligt över det. För hur lång tid tar det egentligen att fråga hur någon har det? Man behöver verkligen inte ringa varje dag, de bästa vännerna är ju de som man kan prata med efter månader (ibland går det ju tyvärr så lång tid...) och det ändå känns som det var igår. Idag fick jag ett sånt samtal och jisses vad jag har varit glad efter det! Så tänk på det, ett litet samtal gör så mycket. Jag själv ska bli bättre på det... hoppas jag :) oj oj, vad djupa tankar det blev så här på fredagskvällen.  Jag får skylla på att jag har varit "socialt off" ett helt år nu och den senaste tiden börjat fundera väldigt mycket. För mycket och så mycket plats finns det inte i den här bloggen. Så det är lika bra att släppa alla funderingar. Jag vet inte hur ofta Niclas får säga åt mig att inte fundera så mycket ;)


Hipp hipp hurra...

för vår "busprinsessa" Amanda!


"Busprinsessan" är Lukas nya smeknamn på lillsyrran, han har tidigare mest sagt "gullan"... jag vet inte vilket jag gillar mest, haha. Vi håller på traditionerna här hemma vilket betyder att Amanda väcktes med frukost på sängen och paket imorse. Hon var väldigt svårväckt och inte speciellt intresserad av paketen, men det är ju inte gott att veta hur man ska göra när det är första gången man firar födelsedag! :) 
 

Amanda läser en av böckerna hon fick av LukasStora tjejen!

Vi var till öppna förskolan på förmiddagen så Lukas fick leka av sig lite med kompisarna där eftersom hans dagis var stängt idag. Amanda blev även uppvaktad med lite sång där, och då var det en liten tjej som trivdes vill jag lova! Och Lukas berättade för sina kompisar att han inte hade nån pappa. Haha, han måste ha menat att han inte hade nån pappa med sig, eftersom alla andra barn hade gått dit med sina pappor, jag var den enda mamman. Det lät lite kul när han sa det. När jag skulle gå fick jag höra en rolig konversation (det var det när jag hörde det, men nu när jag ska skriva det känns det mest löjligt, haha) Två pappor (35-årsåldern) stod och pratade då den ena säger: "Kan vi inte bli vänner på facebook?" Då tar  den ena pappan upp sin mobil och börjar fippla, "jo, nu skickar jag en vänförfrågan" Okej, det var inte så roligt nu när jag skrev det, men det var roligt när jag hörde det :) Vi lever i ett sånt modernt samhälle så man nästan blir rädd ibland, haha. 

Och oj vad mycket jag har jag vill skriva, men tiden finns tammetusan inte. Och tiden kommer knappast räcka till mer när jag börjar skolan om lite drygt en vecka. Lukas kommer att börja på heltid i stort sett då och Mandapanda får hänga med mig i skolan de dagar de går och Niklas kommer  vara lite pappaledig vissa dagar fram tills inskolningen med Amanda i mars. Det kommer bli ett himla pusslande innan alla bitar är på plats, men det är det värt när Lukas och Amanda kommer gå på samma förskola. Svammel, svammel... Det blir nog bra till slut! :)

Nu ska vi uuuut!


Pusslar...

och herregud vilket pusslandet det blir! Jag börjar skolan den 24:e januari, alla andra kurser jag läst har det varit väldigt mycket hemmastudier. Denna kurs är det tvärtom, skola 9-16 i princip varje dag. I vanliga fall skulle det inte göra mig något men nu är det så att Amanda inte fått barnomsorgsplats förr än 9:e feb, och då i britsarvet. Så vi hade lagt pusslet vem som skulle vara hemma när och vilka dagar hon kunde hänga med mig till skolan och det såg ut som att det skulle funka bra. Fram tills igår... kvart i fyra ringde skolkontoret och erbjöd oss en plats på Lukas förskola! Toppen, slippa åka genom hela stan och slippa hämta och lämna på två olika ställen. MEN då började inte inskolningen förr än 2 mars... bara till att lägga ett nytt pussel då ;) Så det pysslade jag  med i natt, nu ska jag bara vidarebefodra vårat livspussel till försäkringskassan, niclas jobb, lukas/amandas förskola samt mamma,pappa, malin. Det blir nog bra...till slut :)

Men till dagens viktigaste! Lille Wille William fyller hela ett år idag! Hipp Hipp Hurra för denna underbara gosse! Imorron kommer vi med paket!
Då var det dags!

Det var på tiden att jag skaffade lösenord, då jag inte vill att "vem-som-helst" ska kunna läsa mina tankar :) Vem vet, kanske uppdateringarna kommer lite oftare nu... Kanske.

Jul och nyår och allt har ju varit. Allt var kanon! . Bjuder på ett videoklipp från nyårsafton. Vi firade här uppe på berget med Maria, Lars, Kjell, Daniel och Englund. Mat och alldeles lagomt med alkohol (för min del:)) Mina snälla försäldrar hade våra barn, och det var första gången Amanda sov borta. Här hemma var det Daniel som stod för musikunderhållningen... Mest låtar om Englund, jag bjuder på den rumsrena varianten! Haha

RSS 2.0