Mormors syhörna

Min mamma syr ju en hel del, när man kommer dit har hon alltid något nytt på gång, och då är jag där väldigt ofta! Idag fick Mandisen en jättefin mössa! Tror jag har en hel del kort på sånt mamma sytt till Amanda, så här kommer lite bilder på mormors alster!


Dagens plyschmössa


 
Min absoluta favoritklänning! Lite svårt att se den på den här bilden kanske...Här ser man lite bättre :)Amandas fina filt! Gör sig inte riktigt rättvis på bild, den måste upplevas :) på baksidan är det inbroderat Amanda 2010-01-14

Stickad pippi-tröja


Lutte har likadan :) Fast de får helst inte ha de på sig samtidigt, jag är lite allergisk mot att klä sina barn lika, haha, de kommer väl få ha de varannan dag nu i höst :) Mössan har han däremot fått av Kerstin :)

Hm, nu hade jag inge mer kort på hemsydda saker. Hade velat visa kort på dopklänningen som mamma sydde till Lukas dop som även Amanda hade, vi får se om jag hittar något kort på den.

Tusen tack mamma för alla fina saker!

4-årskontrollen

Förra veckan var det dags för Lukas att få gå till bvc. Vi kom dit i väldigt god tid, så vi hann leka i väntrummet en stund. Efter ett tag kom sköterskan och frågade om det fanns någon som hette Lukas här som är fyra år. "Jag heter Lukas, men jag har inte fyllt fyra än" Så kom vi in i rummet och hon började fråga om vad han brukade leka med, vad han gjorde om dagarna mm. Lukas svarar duktigt på alla frågor och när han inte kom på svaret ppå en gång tittade han upp i taket och funderade och kom sedan med ett svar. sen från ingenstans hoppar han ner från stolen och säger "titta vad jag kan", så hoppade han på ett ben. Sköterskan tig fram kritor så fick han rita en gubbe, en gubbe med svart och rött hår blev det. Själv berättade han att han hade orange hår, och att ktm-orange är hans favoritfärg och att pappa har svart hår. När han kom till benen visade det sig att pappret var slut, men "då gör jag benen här istället" sa han och ritade benen mitt i ansiktet. Gubben fick ju ben iaf :) Sköterskan frågade om han kunde klä på sig själv, då tittade han på mig och sedan på sköterskan "Ja, men ibland är jag såååå trött" Mmm, oftast är han sååå trött när det gäller påklädningen... Sköterskan sa till Lukas att det vverkar ju som att du kan allt, men frågade om det var något som han inte kunde... "Jag kan inte öppna kylskåpet!" Hahaha, då fick jag hålla mig för skratt!

Sen var det dags för synundersökning, det var olika former som han skulle se på, sköterskan pekade och Lukas sa vad han såg.... Cirkel, hjärta, hus och KVADRAT! Tänk vad den ungen kan! Kvadrat, det är inte illa det! När han komm till strecket under "normalseende" och sköterskan frågade kan du se vad det här är, så hoppade han ner från stolen och gick fram till tavlan "ja, en cirkel" Hahahaha, man får inte vara dum heller! 

Jag var så otroligt stolt över honom när vi gick hemåt! Tänk att min lille plutt har blivit så stor! 

 Nyfödd


Ett år och tre månader

Två år och två  månader


Två år


Tre årLukas nästan fyra år fiskar på Furuvik :)

RSS 2.0