Ja

Ja då har man hamnat framför datorn igen då... Luttelurk blev trött efter vår speedshopping idag så han ligger på soffan och snarkar. Vi var ner på stan och gjorde lite fynd, mössa och tröja till Lukas och en pyjamas till bäbisen. Tänkte att jag snart (inom några veckor iaf) ska tvätta Lukas gamla bebiskläder och börja lägga på rätt plats. Först måste jag bara få min käre  sambo att förstå att vi måste åka till Ikea. Måste! Jag tror jag vet hur vi ska ha förvaringen nu och då måste vi ha lite nya möbler :) alltid kul med lite förändringar här hemma och förvaring kan man aldrig få för mycket av!


Höstlov?

Det verkar inte riktigt gå som  jag tänkt med mitt så kallade höstlov, jag får jobba på rikttigt hårt idag om det ska gå ihop. Ska när som helst dykaa ner i förra terminens kurslitteratur och förberdea b-uppsatsen.

Helgen har varit super! I fredags kom Maria och Lars hit och vi åt pizza, efter pizzan åkte grabbarna (-Lukas) och bytte till vinterdäck på bilarna. Vi som var kvar här hemma bänkade oss i soffan och såg på Mora Träsk. Lördagen spenderades också med Lars och Maria, vi åkte till Insjön och Borlänge. Äntligen fick jag komma till Barnens Hus! Kom där ifrån med en åkpåse till bäbisen. Så nu har jag tagit in vagnen från förrådet igen och provbäddat (igen). Lukas ville gärna provligga i vagnen, dock fick han inte det, men jag tar det ändå som att det ser tilltalande ut att ligga där i och mysa. Igår var vi ut på 25-årskalas hos storebror och nu kommer verkligen kusinen när som helst! Spännande!  

Vi får vackert vänta några veckor till... Fast det är nog lika bra det, jag är inte redo än :)


Ja

Idag kom papprena från försäkringskassan. Operation föräldrapenning kan starta! Hoppas att det går lite smidigare nu än vad det gjorde när jag väntade Lukas. Men det är försäkringskassan vi pratar om, jag ska inte ha för höga förväntningar! Fast jag kan ju säga att när alla papper väl var inne för Lukas dagar då har allting flytit på. Det var just "förarbetet" som tog lång tid...

Veckan har inte flytit på som tänkt. I måndags när jag hämtade Lukas satt han i frökens knä och fick fram: "Mamma, jag har längtat efter dig!"  Då förstod jag på en gång att han var på väg att bli sjuk, annars är det jämt full fart på han när jag hämtar honom. Mycket riktigt så blev han sjuk, 39 graders feber på kvällen. Jag var hemma med honom tisdag och onsdag, på torsdag fick min kära syster rycka in! Niclas skulle jobba i Mora och jag skulle få min dom. Eller man kan kalla det utvecklingssamtal också. Min lärare från högskolans skulle komma och kika på när jag genomförde någonting med barnen och sedan skulle vi ha samtal med min handledare också.

Jag kommer ihåg från den egna skoltiden när vi hade lärarstudenter och deras lärare var med och skulle titta på vad de gjorde och från det att jag började plugga har jag fasat för den dagen läraren skulle bedöma mig. Men det var inte så farligt, nu vet jag vad jag ska fokusera på.  Idag var det seminarium och nu väntar höstlovet! Eller lov och lov, jag får nog vackert sätta mig ner under veckan och förbereda b-uppsatsen. På nåt konstigt vis längtar jag till att få börja skriva den. Kommer antagligen bli asjobbigt, men samtidigt ska det bli kul! Har jag inte härlig inställning? :)

Nu ska jag äta e karamell och sedan lite snabbt kanske, eventuellt dammsuga här hemma innan jag går och hämtar Luttelurk!

Nu är det slut på helgen...

...det är dags för söndagsmyyyys! Grabbarna myser med att skruva ihop en radiostyrd bil som de ska ut och köra med och jag myser med plugg framför datorn. I eftermiddag bir det kalas hos lillasyster, mmmm fika :) Jag är helt galet sötsugen, hela tiden. Jag kan inte komma ihåg att jag åt såhär mycket kakor och godis när jag hade Lutte i magen, men ändå har jag bara gått upp en liten del nu jämfört med hur mycket jag hade gått upp med Lukas vid den här tiden. Ska bli spännande och se hur det här utvecklas.

Den här veckan är helt fullsmockad, jag hoppas att jag överlever. Nästa vecka är planerna att jag ska få vara ledig en hel vecka! Vore underbart om det blir så också. Skulle verkligen behövas, men om jag känner mig sjäv rätt kommer jag plugga en hel del för att försäkra mig om att inget missas eller blir uppskjutet. Men några dagar ska jag nog kunna vara heelt ledig. Då ska jag och Lukas passa på att göra något roligt. Har varit dåligt med sånt den senaste tiden.

Back to studierna...


Nä nu så

Ramla inte av stolen nu, men jag ska lämna en liten rapport idag! Mest för att göra Maria glad :)

Livet är härligt (visst börjar det bra?). Stress, press och ångest. Mina känslor beror på skolan. Det är minst sagt apmycket just nu. Jag vet inte hur jag ska hinna. Men som vanligt så löser det väl sig alltid på nåt vis. Långa vakna nätter brukar lösa det. Dessvärre har jag inte samma energi som vanligt. Jag är fruktansvärt trött! Jag kan knappt hålla mig vaken till mitt älskade Desperate Housewives, då är det illa! det positiva är att jag vet vad det beror på och när jag tänker på det så blir jag gladare :)

Lukas har börjat med projekt "reta-gallfeber-på-morsan-varje-morgon". Igår lyckades han väldigt bra. Jag orkar inte dra hela historien,  men det är härligt med treåringar. Bla totalvägrade han ha sin overall på sig. "Mamma, man KAN inte ha overall på sig.Det är inge snö ute!" Jag trodde att jag skulle vinna tid, det är bra mycket lättare att hoppa i en overall istället för alla dessa byxor och jackor. Så fel man kan ha. När jag gick ut i köket och hämtade matlådan, då hade han klätt av sig allt...     

På lördag är det dags för "älgfesten", som jag har längtat! Fast det blir nog inte så vilt (mohaha) denna gång, då 3/4 av oss är i detta välsignade tillstånd. Men god mat och trevligt sällskap är vad som behövs för en trevlig afton!


Något slog mig inatt... Om 14 veckor (Precis, jag hade inte tänkt att gå över tiden den här gången heller ;)) är det tänkt att jag ska bli tvåbarnsmamma . Jippi, hjälp och hur tusan gick det till???    
    


Hej!

Hej!
Det är väl på tiden att jag berättar att jag inte har gett upp det här med bloggandet. Det är bara det att allt går i ett just nu, praktik mån-ons, hemmaplugg torsdagar, föreläsningar och seminarier på fredagar, är lite sjuk då och då, tar hand om liten sjukling då och då, vardagssysslor, träffar kompisar och släktingar och så ibland kommer jag på att jag är gravid också. Men jag gnäller inte, nej det har jag inte tid med :)

RSS 2.0