Bara en vanlig torsdag?

Tänk att det finns folk som tänker på en ibland och vill umgås med en, då blir jag glad :) Fast jag oftast (iaf känns det så) inte kan och oftast får lämna återbud så ger inte folk upp. De som inte ger upp kallar jag riktiga vänner!  Och just idag hände det TVÅ gånger, vilket gör mig dubbelt så glad!  Det är så många saker som gör mig glad nu för tiden. På senaste tiden har jag blivit så glad för andras skull. Det är så roligt när det händer bra saker för folk runt mig som jag bryr mig om. Jag går hela tiden runt och funderar på hur de ska veta att jag blir glad på riktigt. Det är svårt faktiskt. Hur som helst är det härligt att kunna glädjas åt och med andra.

Jag har en känsla av att jag ligger ganska bra till med mitt pluggande så det får bli en ledig dag imorron med Lukas. Kanske en sväng ner till biblioteket? Vi får se vad vi hittar på...

Underbar dag

Vilken bra dag det haar varit idag! Det började med en överlycklig Lukas som hade nya tofflor med sig till förskolan idag. Vi har haft ett ständigt bråk om mockasiner varje dag nu sen en tid. Det är jättehalt på golvet och han har ramlat flera gånger men vägrar iaf ha mockisar på sig. Så idag fick han ta med sina foppatofflor, och oj vad han var stolt idag när jag gick där ifrån. Hans polare Charlie var väldigt imponerad av hans illgröna plasttofflor.
När jag kom hem var jag himla effektiv med pluggandet, jag visste ju att jag hade en trevlig eftermiddag att se fram emot. Emelie kom hit på lite konstigt med väldigt gott fika, det var lite "man-tager-vad-man-haver-fika" jag bjöd på. Det är så skönt att träffas och prata av sig lite. Det är konstigt att hennes mediapluggande och mitt lärarpluggande kan hänga ihop. Det känns som att det ska vara så långt ifrån varandra, men många saker vi pratade om hade vi läst om båda två. Vi är så intelligenta vi högskolestudenter :) Efter hennes besök fick jag lov att skicka ett glatt grattis-sms också, det var roligt ;)

Nu ska jag kika på Två och en halv män, jag är ett stort fan av den serien. Och tydligen är Lukas lik Jake, många som har sagt det nu. Vi får vääl se om det håller i sig... 

Mitt i prick

http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mwBehöver man säga att man känner igen sig? Och Lukas knappt hunnit bli 2,5 år...


Nu blir det filmtajm med älsklingen min! 


Jävlar vad bra jag är

Nu har jag både pluggat ikapp och sett till att jag ligger aningens före i planeringen. Det gillar jag. Jag måste alltid göra så, för om Lutte blir sjuk, vet jag hur jobbigt det är om man redan ligger efter i skolarbetet. Men nu ligger jag väldigt bra till, så nu kan jag njuta av helgen :) Eller snart, ska plugga lite mer fram till klockan två, sen är det dags att hämta grabben. Sen är det helg!

Igår när jag och Lukas gick till förskolan berättade han för mig vid varenda gula fläck i snön att "där har hunden kissat" Ja och var kissar du då? frågade jag honom, på pottan fick jag till svar. Grejen är den att han aldrig har kissat på pottan. Han har försökt sen i okt-nov någon gång. Han sitter på pottan i 5 sekunder, sen reser han sig och säger "funk int' nå"  men igår, då funkade det! Både på eftermiddagen och kvällen. Tänk att lite kiss kan göra en mamma så stolt :)

syns man inte finns man inte

Måste säga att man känner sig aningens isolerad när det är så mycket hemmaplugg. Jag blir helt vimsig. Jag har missat en hel vecka i planeringen... hm, jobbigt. Men det löser sig nog. Jag ska till min nya praktikplats på måndag, det ser jag fram emot jättemycket! Hade bara helt glömt bort det när jag bestämde träff med Emelie, hoppas att vi hittar en nya tid!


Vårat sovrum är så fint nu, inte längre pissgult, utan vitt ljust och härligt. Nu längtar jag bara efter en tripp till grannlänet och det magiska huset Ikea :)


Bara lite svammel som vanligt.... Nu MÅSTE jag verkligen läsa ikapp lite. Ganska mycket.


Ny dag, nya äventyr

Idag känns det helt tomt, har verkligen iinget att skriva om. Men för att fördriva tiden lite och samla nya krafter till de 400 sidor som är kvar att läsa så ska jag nog kunna knåpa ihop några rader.

Igår var jag i skolan. JAG FICK SE FOLK. Vi hade intressanta diskussioner om maktbalans och gamla tanter som vet mest och bäst enligt de själva. Idag har jag varit riktigt effektiv, har lämnat in reflektionsprotokollet och läst skapligt mycket. Bra jobbat! Det är viktigt att berömma sig själv.

Nu ska jag berätta lite historier om min son, som vanligt. Men det är ju han som är stjärnan i mitt liv, så det är ju lite svårt att låta bli att skriva om honom. Och förresten så är det min blogg! Like it or leave it :) Han pratar om sig själv i tredje person,  "Lukas gillar köttbullar" "Lukas intre trött" Ja, ni förstår. I förrgår hade vi en liten fight han och jag.  Han skulle promt borsta sina tänder själv. Nej du grabben, det får du göra när du är tolv! Han blev så klart rosenrasande och slängde sig på golvet och skrek och grina, det är härligt med trotsiga barn. Efter ett tag reser han sig upp och börjar skrika "Jag ska  borsta tänderna! JAAG, JAG, JAG ska borsta tänderna!!! Åh, vad stolt man blir som mamma, han använder pronomet JAG! Jag kunde inte sluta le. Det slutade med att Niclas kom och borstade hans tänder. Kan man  kalla det oavgjort?

Imorse var det samma sak vid tandborstningen "Jag ska borsta tänderna!" Han blev arg, skitarg faktiskt. Men det gick över och JAG borstade hans tänder. Mamma Lukas, 1-0.

I förrgår gjorde de gipstavlor på förskolan. Ni som känner Lukas borde veta vad han tycker om det. Det sista han sa till mig igår när vi gick hemifrån var: "Lukas inte göra gipstavla"  Det är klart han inte vill stoppa ner handen i  nån vit gegga igen, han blev ju jättekladdig!

Nej, jag ska funera ut något mer intressant att skriva till nästa gång...


Hilfe

Jag tappar bort mina egna ord! Förra veckan tappade jag bort fantasi. Nu vet jag inte längre vad lek är. Det är farligt att plugga. Fantasi, är det egentligen bara påhitt? Det fanns en som sa att barns fantasi är fattigare än vuxnas. Pyttsan, tänkte jag. Men nu håller jag nog med ryssen. Vad tror ni? Har barn rikare eller fattigare fantasi än vuxna? Och varför tror ni det? Ja, det kan ni ju fundera på...  Jag ska skriva ett fint citat ur en av de böckerna jag läste förra veckan, eller det blir inte ett citat, för jag orkar inte leta reda på var det stod någonstans... Men den här farbrorn skrev på 30-talet att lek är (bl a) förberedelser inför den biologiska parningsakten.  Var det inte vackert skrivet så säg? :) 

Förra veckan tittade min son på mig och sa: Mamma, du ser ut som en sköldpadda! Han syftade på att jag hade ryggsäck på mig... Jaha, tack Lukas... öh, eller?  Det är härligt med barn, man får veta så mycket saker som man inte visste förut. I lördags berättade han för mig att hans snopp sitter fast. Känns skönt att veta. Han har för övrigt många köparplaner. Han ska köpa en gul lastbil som man kan trycka på, en gul traktor som kan ta bort snön, Plåtis och Cissi från Rorri Racerbil. Japp, vår grabb älskar allt som har med fordon att göra. så länge de inte låter. När vi skulle hämta Vanessa och co vid tåget, skulle han promt ha med sig skruvmejsel och laga tåget, för det kaaanske var trasigt.
 
Nej, till nästa gång ska jag hitta på något mer intressant att skriva.   

Hej mina kära vänner!

Jag förstår att ni saknar mitt bloggande, det är ju så intressant det jag skriver! Och  nu har jag en ny liten fin älskling att skriva på också. Jag har packat undan den stora klumpedunsen, in i garderoben puts väck, vill aldrig mera se dig. Jag ska ägna all min tid åt MIN nya dator. Den får plats i handväskan. Fast jag använder ju aldrig handväska. Jag går ju i skolan och då måste man ha en stor ryggsäck för att få plats med alla skolböcker, papper och pärmar. Om jag inte ska till skolan så lär jag ju ha med mig blöjor och extrakläder, lite bilar, russin och sånt där ni vet och det får ju inte plats i en handväska. Och varför skulle jag behöva ha med mig datorn egentligen? Jag hade ju kunnat behålla min stora klumpeduns... 

Ja, vad mer finns det att säga? hm, det är nytt år sen sist... men det hoppas jag ni håller reda på själv... Nej jag ska fundera ut nåt bättre att skriva till nästa gång.  

RSS 2.0