Full fart hela helgen...

Det började med att vi hämtade upp Vanessa vid tåget på fredag eftermiddag, där jag fick en trevlig överraskning i form av fröken Busk! På lördagen var det dags för "susinen" Wilmas dop. Lukas hade sån tur och fick följa med camilla och kimmo ner på stan och fika. Han slapp all stress här hemma :)
 Lukas med skitbruna morfar innan dopet. Lukas har valt kläder själv. Jag trodde  inte att han ville ha masdräkten eftersom vi fick brotta på honom den i somras, men jo då, den skulle han ha. Fem minuter innan vi skulle åka kom hann på det. Jag fick helt enkelt välja... grinig pojke i struken skjorta och jeans eller glad pojke i ostruken masdräkt... med blixten skor till. Behöver jag säga att han var helt klart snyggast klädd? Haha

 Nydöpta Wilma med pappa och kusin

 På söndagen tog vi en promenad tilll mamma, pappa, Malin där Camilla och Kimmo också var. Eller Vanessa och Lukas åkte fyrhjuling... Nu vet Vanessa vad hon önskar sig i examenspresent, haha. Hon blir färdig logoped i juni, duktiga du! 

När vi hade skjutsat Vanessa till tåget hem var det dags för nästa kalas.

 Ett av födelsedagsbarnen! Grattis i efterskott min fina vän! Lars får inite vara med på bild, han blev ju "bara" 26, haha.
 I "Hällhagen"  var det röj som vanligt. Åsa provar på att ta hand om tre barn :) Jag förstår inte att det alltid blir massa tok när Åsa är med, haha.



The day from hell...

Dagen började bra iaf, med bvc-besök och pappa kom och fikade! Äntligen är de hemma!! Resten av dagen har handlat om att överleva. Typ. Lukas har gjort allt för att reta gallfeber på mig. Skrik och grin, fast startar  man dagen 5.20 så är det kanske inte så konstigt att vi båda är lite lättretliga. Gäsp. Amanda sov i alla fall till klockan sex. Roligt nästan jämt. Men jag gnäller inte, jag berättar bara sanningen, haha. 

Gårdagen var betydligt bättre. Maria och Wille kom för att pyssla lite och tjuvstarta våffeldagen. Vi gjorde fotavtryck på småttingarna och Lukas gjorde handavtryck, som han målade orange... såklart. Jag hoppas det kommer upp lite bilder på Marias blogg snart ;)

Ikväll blir det förhoppningsvis kika på nyaste Wallander... om Amanda inte skriker.



Tisdag

snö, snö, snö... när ska det sluta? Fick ett härligt mms av pappa... mamma satt i linne i solen på balkongen. Jag är inte alls avis... Men imorrn kommer de hem till vintern igen :) 


I söndags dammsög jag hela lägenheten för första gången sedan november. Det har min käre Niclas fått sköta, men nu är jag dessvärre fullt kapabel till det igen. Jag tror att dammsugning är det absolut tråkigaste jag vet. På kvällen var jag hur trött so  helst, så trött har jag inte varit sedan jag kom hem från bb. När jag skulle tvätta ansiktet på kvällen tog jag som vanligt en bomullsrondell och rengörningskräm... trodde jag. det var Lukas tandkräm! men jag hann stoppa mig själv innan jag började smeta ut det i ansiktet.

Nej nu har jag inget mer intressant att berätta... :)


Beslutsångest

Alla dessa beslut hela tiden ger mig ångest. Fast just nu är det inga tråkiga eller jobbiga beslut som ska tas, men jag måste tänka och det är drygt! Men på tisdag hoppas jag på att få klämma och känna och då hoppas jag på att kunna bestämma mig om en sak i alla fall. Vi får se hur det blir :)

Amanda sover och sover... hon sov hela natten, vaknade vid 8, somnade vid 9 igen och sedan dess har hon sovit med undantag för en kvart när hon kikade upp vid påklädningen när vi skulle hem från lekdejten. Hon kommer nog vara vrålhungrig när hon vaknar! På förmiddagen gick vi ner till Lukas kompis Siri från förskolan, Lukas var mycket imponerad av deras oranga hus, det är ju trots allt hans favoritfärg.


Snart läggdags...

Då är denna dag slut då... som om ni inte redan visste det :)

Idag fixade jag och Lukas lite insynsskydd i hans rum. Jag klippte ut cirklar i frostfilm och satt upp på  hans fönster. Blev jättebra och Lukas var så duktig och hjälpte till. Men när allt var klart och vi betraktade vårat jobb frågar Lukas: "Varför är det cirklar för? Jag vill ha trianglar!" Otacksamma unge, var min första tanke då... men sedan vände jag det till något positivt och blev lite stolt för att han kunde formen och visste att triangel är en annan form. 

Igår tittade jag i en av mina "bra-att-ha-gömmor", tyvärr har jag alldeles för många sådana gömmor... Men igår hittade jag någonting kul. Julen 06 fick jag en årsdagbok för 2007 av min farmor, som jag till en början var duktig på att skriva i. Ska bjuda på några händelser som tydligen var så pass viktiga att anteckna. Och Maria, jag kan inte hjälpa det, men du är med på det mesta roliga, haha.

11 januari
"När jag klev av bussen blev en kille tagen av polisen. Ringde till Maria för att kolla om hon visste något. Det gjorde hon inte, men hon hade bullar att bjuda på."

19 januari
"Vi åt på kina med Lars. Lukas bajsade på restaurangen."

25 januari
"Vi hämtade upp Maria på jobbet. Passade på att handla på Hemköp där Maria köpte TRE kilo snäckmakaroner."

3 februari
"Jag och Maria drack "lite" vin. Vi ringde till Åsa som log och sov. Niclas, Lukas och Lars kom hit vid 24. Då var vår fest över. Maria blev skitfull. HAHA."

14 maj
"Åkte till Kupolen med Maria. Det ÖSregnade. Blue birden läcker in."

26 maj
"Jag, Maria och Åsa gick ut på Harrys och hade riktigt kul! Åsa blev uppraggad av en kille från City gross."


Haha, det är vad jag kan bjuda på. Härliga minnen!

Imorron åker mamma och pappa till Österrike och den fina staden Zell am see! Hoppas ni får det riktigt härligt! Längtar redan tills de kommer hem så man får se lite bilder. Zell am see var vårat första stopp under tågluffen sommaren 02. Härliga minnen det också :) Det var nog lite cirkusvarning där, två familjer allt som allt var det fyra vuxna och sex barn och massa ryggsäckar. Men jag gör gärna om det med mina egna barn, fast de får nog allt bli lite äldre då :)

Nej nu borde jag verkligen sova! Go natt!



Hemma igen...

Eller ja det har vi ju varit några dagar... Men hur som helst i torsdags åkte vi ju ner till mormor. Jag är glad att jag "bara" har två barn, det räcker gått och väl. Det blev en hel del packning och pyssel innan vi kom iväg. Vi hade siktat på att åka klockan tio och halv elva kom vi iväg så det var bra jobbat tycker jag. Under torsdagens frukost tittade Lukas på mig och sa "Se inte så sur ut!" Precis vad man vill höra en stressig morgon... haha. Tiden på ön gick lite väl snabbt, blev ju bara en heldag i och med att vi åkte hem på lördagen.



Lukas och gammelmormors hund Gilda

På söndagen var vi ute i stort sett hela dagen. Vi började med en promenad på isen med Lars, Maria och Wille. Sen åkte vi till Lugnet och kikade på barnens skidspel.  Lukas ville också prova åka skidor "imorgon" (kan betyda imorgon eller om 14 år) men inte från hoppbackarna. Jag lovade honom att han inte skulle behöva det, haha. Dagen avslutades med tacos som, håll i er, Niclas och Lars fixade! Det är något som inte händer ofta om det ens har hänt tidigare :) Gott och trevligt som vanligt var det! 


Storfamilj

Då är fiskj*vlarna på plats! Ska bli spännande och se hur länge de överlever... Erik, Ditte och Lortis/Blommis har Lukas så fint döpt de till. han tänkte att de två oranga fiskarna skulle heta mamma och pappa, men kom på att det var ingen bra idé. Tänk om pappa ropar mamma, då kanske fisken svarar!! Han är klok vår grabb.

Idag har vi varit ute på sjön med pappa. Lukas åkte fyrhjuling med pappa ner till Källviksbryggan, jag åkte på Lukas fyrhjuling och Amanda och Nicke åkte bil. Kankse såg lite kul ut när jag kom åkande på Luttes fyrhjuling, men det bjuder jag på, för kul är det! :)

Nu ska vi gå till min farmor och farfar en sväng innan det är dags att påbörja operation packning. Ska bli spännande och se hur vi ska få plats med allt i vår lilla bil... vagn å pulka, ja sen var det väl fullt :)

Tisdag

och min favoritdag!  I alla fall när det gäller tv-tittande, Desperate Housewives :) Fast det är ju några timmar kvar tills det startar. Annars är det ingen rolig dag... Niclas jobbar och jag tvättar för fullt. Måste se till att vi har lite rena kläder när vi åker till min mormor på torsdag. Det blir första långresan med Amanda och jag hoppas att det ska gå bra! Men jag har glömt hur mycket plats alla bebissaker tar! Jag ska prata med min snälla farfar och höra om Lukas får låna hans bärbara dvd... Kan bli lååånga timmar i bilen annars. 

Idag kommer dagen jag aldrig trodde skulle komma i detta hus. Vi ska få husdjur. Eller man ska inte blanda in mig i det hela. Det är Niclas och Lukas som ska skaffa husdjur. Jag ska vara ärlig, jag är inget stort fan av djur. Vi får se om jag bjuder på en bild när det är klart. 

Nu kommer pappa och dricker lite kaffe när som helst! 
  


Ba ba ba...

... spelas just nu. Varför har jag inte lyssnat mer noggrant på Miss Li förut? Jag är ju lite segare än andra när det gäller musik. Jag upptäckte ju Spotify för några veckor sedan, haha. Jag är damen som hänger med... :)

Vi har varit ut på sjön en sväng med pappa och Thomas, sen åkte vi hem till pappa och fikade lite. Riktigt härligt ute idag. Nu njuter jag och Amanda av lite killfritt :) Niclas och Lukas åkte iväg en sväng.

Igår var det fredagsmys med fam Hedberg Engström, som vanligt kan man nästan säga, har blivit många fredag spenderade med de den senaste tiden. Lika roligt varje gång, den ena värre än den andra, haha. Appropå det så hittade jag ett kort i min gamla mobil för ett tag sen...


Ger dig den några minnen Maria? :)

En annan bild som ger mig minnen hittade jag i mammas telefon...

Ganska precis ett dygn innan Amanda föddes. Där visste jag inte vad som väntade dagen efter, och tur det, annars hade jag nog dragit mig ur.



Har ångest inför ikväll, det känns som jag egentligen borde vara någon annanstans än hemma. Men om jag skulle vara borta hade jag känt att jag borde varit hemma. Dessa jobbiga val hela tiden... Nu får jag lita på att det blir bra såhär helt enkelt. Men jag hoppas att dessa UNDERBARA människor får riktigt roligt ikväll! 

Amanda




Amanda var inte det namnet vi hade "bestämt" oss för om vi fick en dotter. Vi hade faktiskt inte nämnt det speciellt många gånger heller. Elise skulle bebisen heta om det var en tjej. Men när hon kom ut, efter jag hade skrikit "det är en tjej" 14 gånger så såg vi att det inte var någon Elise. Det var ju en Amanda! Fast Elise har vi kvar som andranamn, Amanda Elise heter hon.
Sedan Amanda föddes har jag stött på namnet på massor av ställen där jag inte tänkt på det förut. Speciellt i låtar... Teiturs låt "Amanda's dream", Jan Banan sjunger "Amanda hon och hennes cirkus band, de lirar låtar för en trasig tand..."  Jimmy Janssons låt Amanda, den gillar Lukas. Ainbusk sjunger en jättefin låt där de inte nämner namnet Amanda, men sången heter tydligen Amanda... Förra veckan tittade jag och Lukas på Emil i Lönneberga även där dök det upp en Amandalåt!  Alfred och Lina sitter på en bänk och sjunger en hemsk sång om Amanda och Herman. Hittade den på youtube (detta underbara påhitt) Man blir ju alldeles tårögd av sången...

Amanda och Herman

Amanda satt med en krans i håren,
som ängel mild och som ros om våren.
När Herman henne sin trohet svor.
- men falskhet uti hans hjärta bor.


Amanda gångar sig ner till parken
att plocka blommorna uppå marken,
att ge åt den, som hon tyckte om.
- Men allt förgäves: ej herman kom.


Amanda går dit, där Herman bodde,
där fick hon se, vad hon icke trodde,
där fick hon först sina ögon opp:
Fick se sin Herman med en ann´ gå bort.


"O, Herman, Herman, vänd om tillbaka
till din Amanda, den du försakar!
O, Herman, Herman, vänd om igen
till din Amanda, din trogna vän!"


"Nej, dig Amanda, jag mer ej älskar,
ty Elin haver mitt hjärta fängslat,
se Elin är nu min hulda brud.
Gråt ej, Amanda, nu är det slut!"


Amanda dignar då ned till jorden.
"O, himlars Gud, hör de grymma orden!
Och har du glömt din Amanda bort,
skall Gud belöna dig inom kort."


"O, Herman, Herman, ditt hårda hjärta,
skall en gång lida för all min smärta.
Må Gud allena nu straffa dig,
som varit otrogen emot mig."


Amanda gångar sig ned till stranden,
hon vinkar avsked med vita handen:
"Adjö, farväl, min otrogna vän,
vi träffas åter i himmelen!


O, Herman, Herman, nu jag dig beder
var ej otrogen mot den du äger,
att det ej tager ett sådant slut,
som din Amanda, du ägt förut!"


Himlens stjärnor på himlen blänka,
himlens klockor i himlen klämta.
Mitt hjärta ropar uti mitt bröst:
"Vem har väl jag, som vill ge mig tröst?"


Amanda gångar sig ned till sundet,
där fick hon se, hur en båt låg bunden,
hon löste båten och seglar av,
och uppå havet blev Amandas grav.


Amanda störtar sig ned i djupet,
se, hon var klädd som det klara ljuset:
Den vita klänning hon på sig bar,
som man i oskulden alltid har.


Ja hej

Tyckte det var dags för lite nytt här... Blev det inte vackert så säg? Haha

Här hemma är det snorigt, den ena värre än den andra. Men lite snor är väl inte så mycket att klaga över, det finns värre saker. Idag har det inte blivit mycket gjort... tvättberget har jag tyvärr inte börjat förminska än, det som var det viktigaaste idag. Men det är faktiskt en dag imorron också. Imorron ska Lukas få följa med sin mormor och hennes jobb och åka häst och släde! Jag tror jag kommer få en lycklig grabb imorron eftermiddag :) Jag och Mandisen ska till bvc, läkarbesök denna gång. Ska bli kul och se hur mycket hon har vuxit sen sist, vår lilla Budda.

Annars händer inte så mycket här hemma... Eller jo, men kanske inte så intressant att jag måste redovisa det här. I lördags byggde vi en snögubbe alldeles utanför vår dörr till uteplatsen. Jag blir lika rädd varje gång jag tittar dit och tänker "vem sjutton står och kikar in hos oss??" När vi byggde snögubben var Lukas rolig och satt en morot som snopp åt snögubben. När vi kom in gick han och kikade på snögubben. Lukas kom in till mig i köket och hade gråten i halsen "Mamma! Han har tappat snoppen!!"


RSS 2.0