pust suck stön

Nu lär jag punga ut med sisådär 2000 ord till, jag känner mig redan skapligt tömd, men det är bara att jobba på. Ska bli så skönt när jag kan lämna denna tenta bakom mig. Appropå skolarbete så är det fasligt vad folk börjar plugga nu för tiden, och om folk inte ska plugga då ska de ha barn. Jag överdriver inte om jag säger att jag var och varannan dag sedan en bra tid tillbaka får reda på folk som ska klämma ut en liten skrik och bajsmaskin. Det är roligt och läskigt. Läskigt för man märker hur fort tiden har gått sedan Lutte var en liten ärta i min mage.


Ärtan jag nyss nämnde missade samlingen igår på förskolan. Han och hans polare C totalvägrade att gå in. I en halvtimme försökte deras fröken att få in dem... Hon hade till och med hotat att de skulle bli utan mat (vilket jag inte tror att de hade blivit). Men nej de hade  inte lyssnat. På kvällen frågade jag varför han inte hade lyssnat på fröken. Då sa han att fröken var arg och att han och C åt snö! Mmm, konstigt att hon var arg...  Han är en riktig huligan... dags att spara ut håret kanske.

Imorse när vi gick ut var det -12 grader!!! Är det ett skämt eller??? Jag börjar på riktigt tro att det är någon som jälvas med mig.  


Jag såg ljuset

Nu har jag kört fast igen! Fast å andra sidan har jag inte kunnat jobba något på hemtentan heller. Har legat i sängen sedan i söndags, kunde inte äta och knappt gå. Men idag kunde jag iaf gå och lämna Lukas. Har precis sett en seg föreläsning och ska sedan ta tag i skrivandet igen.


I söndags efter Lukas hade badat tog han fram pallen i badrummet. Han gick runt med den på ryggen och sa att han var en sköldpadda! Vad får han allt ifrån? I söndags fick vi ett härligt uppvaktande. Lukas kom in på vid 6 på morgonen, i händerna hade han ett durkslag och i durkslaget låg en hjälm. Han sjöng "Ja må du leva" När sången var slut hurrade han. Han räckte fram tårtan (durkslaget+hjälmen) och sa grattis! Undra om någon nyss fyllt år på förskolan? Hans lekar är verkligen underhållande.  


Jag ser ljuset!

Det börjar ordna upp sig med skriveriet faktiskt. Jag är så smart och snabbtänkt på kvällen (Jag peppar mig själv, det är vad jag håller på med).

Jag kom och tänka på en rolig grej... När jag var 11-12 år kom pappa och skulle hämta mig i stallet. Han satt inte kvar i bilen utan gick in och skulle möta upp mig efter min ridlektion. Jag och en kompis går mot dörren ut och pappa kommer mot oss. Hej hej, sa pappa. Jag gick bara förbi och låtsades som ingenting. När jag och min  kompis skiljts åt och pappa och jag satt i bilen frågade pappa varför jag inte låtsades om honom. "Men pappa, såg du inte att jag hade en kompis med mig!?"  Jag hade en period (som alla andra?) när jag höll på att skämmas ihjäl för mina föräldrar, det finns fler sådana här historier. Den bästa spar jag till en annan gång. 

Igår när jag lämnade min prins på förskolan kom det en liten glädjetår i mitt mammaöga. Lukas har inte världens bästa morgonhumör och när vi klev in på förskolan kom hans kompis C ganska (väldigt) nära hans ansikte och sa "Ö hej Lukas, är arg?" Lukas morrade till i vanlig ordning. Satt upp handen mot C (typ talk-to-the-hand pose) och tittade ner i golvet. Även detta är inget ovanligt i hälsningsproceduren på morgonen. När Lukas fått av sig overallen och satt på sig sina illgröna foppatofflor kom en överlycklig H fram till Lukas och säger "heeej Lukas!!"  Hon går fram mot honom och stäcker ut armarna för att ge honom en kram. Lukas fattar vinken och ska kramas tillbaka, det blir lite upp och ner med armarna, ni vet som det kan bli när man är lite osäker på vem som ska ha armarna var. Sen så står de där och kramas! Åååh...  Min lille grabb fick sin första kärlekskram av en liten blond lockig tös på 2,5 år.  Det var så fint.  Och det hände två gånger.

Back to work...

empty

Jag är tom på ord.  Jag har skrivit ca 1000 ord, vilket innebär att jag har ungefär 3000 ord kvar. Jag vet vad jag ska skriva, vet bara inte hur jag ska formulera mig. Jag vet vad jag ska ha med, men det är bara stopp. Orden kommer inte ut. Jag orkar inte hålla reda på vilken filur som säger vad och på vilken sida det står och vilket år boken är tryckt. Vad hjälper det mig när jag är färdig lärare? Fast det är verklligen intressant ämne, barns lek. Vad har leken för betydelse för barns lärande och utveckling? har jag döpt mitt arbete till, det finns sååå mycket att skriva om och jag måste bena ut det mest väsentliga för min hemtenta. Det är det jag har kört fast i, jag tycker allt är viktigt. Nu lär jag tänka ut en plan.... och inte blogga ;)


Som en kossa på grönbete

Idag ska jag till skolan! Det är bra segt med så mycket hemmaplugg. Kan hända att jag skriver det i var och varannat inlägg. Men ni måste veta hur det känns för mig ;)  Snart kommer min söta kurskamrat och plockar upp mig, jag slipper åka buss, det tackar jag för! 

Helgen var lugn, som vanligt får man väl säga, fast det klagar jag inte på. Var till Schlars och Iiiia och hälsade på på lördagen och på söndagen kom pappa och Malin hit, sen tog vi alla en promenad i solskenet. När vi kom hem åkte vi en snabbis till kupolen och köpte kläder och skor till Lutte. På bara någon vecka har han vuxit ur allt känns det som. Tur att han växer i alla fall. Det var några år sen jag gjorde det, fast jag skulle behöva någon centimeter till, så jag ser mig själv i badrumsspegeln utan att behöva stå på pallen.  


Dagens...

känslor. Så här känner jag:
* När man badar bubbelpool med främmande folk borde man ha badkläder på sig
* Man borde inte sitta och fila fötterna naken bredvid en (okänd) som äter frukt och som dessutom har fotfobi
* När man halvt lovar att rätta en inlämmningsuppgift på torsdag fm borde det vara klart på fredagen
* Om man är en otrevlig b*tch borde man inte få jobba i försäkringskassans telefonväxel
* Det borde vara förbjudet att snön ligger kvar efter vasaloppet
* Det finns chokladkex i skåpet som jag borde äta upp
* Räkningar borde inte få komma på en fredag


Annars är jag rätt nöjd för  tillfället.


Wow!

Idag hände det! Så som jag har väntat! Bland det fulaste som finns är ju när orkidéerna inte blommar, bara en ful skånk. Men idag mina damer och herrar slog en av blommorna ut. Nu är det "bara" tre till orkidéer som ska snygga till sig. De får en månad på sig, sen slänger jag dem! Och köper plastblommor istället.

Snön bara vräker ner. Det gör mig (och säker några till) deprimerad. Hoppas det vänder snart, fast jag tror att det kommer dröja. All den här snön kommer att ligga kvar till maj. Minst. 


Gangstalutte


En snaggad och nöjd en.

Här om dagen sa jag min lille prins till Lukas. Fick då svaret
"Nej, mamma, Titas heter Lutte"

.

Min käre studentkompis, som gör att man längtar till att få komma till skolan har många gånger sagt: "Tänk att vi har pluggat ihop över ett år och jag vet fortfarande inte när du skämtar eller är allvarlig. Man tror inte att du ska kunna säga något sånt"  Personer som kännt mig betydligt längre än så, vet inte heller när jag skämtar eller menar allvar :) Sån är jag, full i fan skulle man kunna säga :) Jag vet att jag har lite svår humor ibland. Ok, oftast. I julas till den hemliga julklappen skrev jag ett rim som jag tyckte var jättekul. Och det var bara jag som tyckte det också. Hm, jag kanske kommer ihåg rimmet... ungefär så här
Om du en gång var DETTA, så fick du lov att tvätta.
Plus att om du ar mycket hår på huvvä
ta det här tuggummä

Två saker låg i paketet, gissa vad? Camilla får inte gissa :) Det får representera min humor för idag. Långsökt, torr och bara jag förstår det roliga i det hela. Haha. 

Sommarfrisyren är här. Lukas var hos frisören Niclas igår. Det blev kort, väldigt kort. Han ser ut som en gangsterunge. Men världens finaste gangsterunge. Lukas är helnöjd över att hans hår är borta. Han skrek knappt när han tvättade håret igår... för det fanns ju knappt nåt hår att tvätta.

Egentligen skriver jag bara för att jag ska slippa skriva på min inlämningsuppgift. Dåligt.

Fantasi är fantastiskt

Tänk att jag överlevde vasaloppet, lite mör i kroppen, men det får man ta! Nu ska jag överleva pluggandet också, håller på att förbereda redovisningen av en fältuppgift om barns lek, ska redovisas skriftligt och muntligt. Spännande, men också frusterande när man inte helt har koll på läget. Seminarieledaren säger en sak, kurshandboken en annan. Vi får se hur det blir. Det jag vet är i alla fall att jag måste hitta de långa orden... t ex är kartbok längre än atlas.

Igår gjorde jag något dumt. Fast jag visste det inte då. Jag och Lukas lekte i hans rum. Vi hade byggt en koja (hans stora intresse för tillfället) och det var ganska mörkt i rummet. Vi hade en ficklampa och jag kom på den briljanta idén om att göra "monsterhanden" Ni vet man lyser upp i taket och för handen över lampan så ser det ut som en stor hand kommer från taket. Lukas skrattade och tyckte att det var roligt. Jag gjorde det inte allt för läskigt. Trodde jag ja. När han skulle sova kunde han inte. Han somnade in men vaknade och skrek: Neeej, stop! och tog handen upp mot taket. Och så höll det på i tre timmar innan han somnade. Första gången trodde jag att hans hand hade somnat, för han visade mig handen och grät och skrek. Men då det inte gick över så fattade jag att vår lilla lek på eftermiddagen gav honom mardrömmar. Bra jobbat av mig, eller så är det spökena här hemma som höll på.

Han har många roliga saker för sig vår lilla grabb. Igår när vi lekte i kojan så började jag sjunga. Han sa argt åt mig att sluta sjunga. Men jag tänkte att han ska inte få bestämma om jag ska sjunga eller inte. Så jag sjöng vidare. Då blev han helt tokig och började grina och så slog han mig i ansiktet! Då slutade jag sjunga, jag blev helt paff, han slåss aldrig!  En halv sekund senare förstod han att han hade gjort fel. Han putade med läppen och kramade om mig och sa "förlåt mamma"  Efter det fortsatte vi leka, utan sång, i vår bilkoja. Bilkojeleken är en återkommande lek. Man får turas om att köra kojan (som också är en bil) och man måste ha bälte på sig. Oftast börjar det regna utanför så man blir sittandes i bilen. För om man går utanför kojan blir man blöt. Och vi har inget paraply i bilkojan. Igår försökte jag "lura" ut han i regnet. Hajen låg bredvid dörren och ville också åka med. Men Lukas verkade inte förstå när jag påpekade att det hade slutat regna. För i hans fantasi regnade det fortfarande och han ville absolut inte gå ut och bli blöt. Han slängde sig bakåt och donka huvet i min läpp. Där tog leken slut för min del. Fy satans vad ont det gjorde. Jag gick iväg och Lukas fortsatte sin lek.

Jaha, då ska väl jag fortsätta med mitt pluggande, det är ju snart lunchrast.

:

Jag sitter här och laddar upp inför vasaloppet, börjar bli lite nervös. Tänk om jag inte orkar med de nio milen. Det är bara att kämpa helt enkelt. Hur svårt kan det va?

Idag har det varit en till underbar dag. Dagen började med att jag, Lukas och mamma åkte ner till stan för shopping. Gick inget vidare för min del. Eller jo, jag kom hem med en vaxduk, 1000 mammapoäng till mig. Efter maten åkte vi med mamma och pappa ut till Bjurs och hade en mysig eftermiddag med pulka- och skoteråkning. Lukas åkte skoter för första gången, vilket han gillade. Jag själv gillar när man inte behöver gå upp för pulkabacken utan det är bara att haka fast bogserlinan i skotern och luta sig tillbaka och 30 sekunder senare är man uppe för hela backen och det är bara och vända sig om och åka ner igen. Det passade himla bra idag eftersom det är vasaloppet imorrn. Eftermiddagen avslutades med årets premiärgrillning, hamburgare.

Jag var bjuden på fest på mitt berg idag (det är inte ofta det är fest så här nära mina hemtrakter). Och tack vare min underbara syster kunde jag gå dit en sväng och träffa gamla godingar. Syster var hemma här och höll ställningarna eftersom Nicke är på kryssning.

Nej nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka med morgondagens lopp!


RSS 2.0