Mina mål/drömmar/önskningar

Det blir nog inte så djupt idag... :)
Mina mål, hm... mitt närmsta större mål är att ta lärarexamen, nu är det inte långt kvar! 
Jag drömmer om en tillvaro utan stress! 
Mina önskningar att mina nära och kära får vara friska, men framför allt lyckliga!
Kort och koncist :)

Vardagen rullar på i vanlig takt... Lukas är insnöad på dinosaurier occh Amanda kör vidare med "att-ha-något-på-huvudet-intresset" och Niclas svävar fortfarande på moln efter skoterköpet, haha. I skolan är det teater-, dans-, musik- och konsthistoria som gäller. Intressant men jag är  inte van vid föreläsningar märker jag... svårt att inte nicka till! "Innebandykarriären" går framåt, jag har bestämt mig för att köpa mig en egen klubba, det ni, det är stort för mig, haha!

Förra veckan kostade jag och barnen på oss en ledig dag, vi åkte ner med ett par kompisar till öppna förskolan på Elsborg. Kul att prova på mammaledigheten igen, med fika och sångsamlingar :) Lunch på stan, tre vuxna och fyra barn, hade kunnat bli mer cirkus än det  faktiskt blev!

I helgen blev det utgång (ja, igen kors i taket!) med trevliga tjejjor! Mådde oförskämt bra på söndagen, men det var nog för att det var så kul, haha.


Amanda i sitt esse, lägg märke till skorna som hon gärna ska ha på sig. Sen är det inte så noga vems skor det är hon har...Lukas fick välja vad han ville ha till fredagsmyset... Jordgubbar!


Favorit årstid och varför

Helt klart sommaren! Behöver jag ens säga varför? :) Ingen snö, bara att hoppa i ett par skor och traska vidare, hallon i häcken, regniga dagar får man kolla på film, GRILLAT, ljuset, värmen, glass... åååh vad jag längtar! snart så :)

Ingen sommar utan utflykter, denna gång var det skansen :)

En person jag vill träffa just nu

Det är många jag vill träffa, men just nu skulle jag behöva träffa någon som ger mig en spark där bak och sätter igång med rapportskrivandet. Det skulle väl vara någon med stora skor då... Undra vem jag känner med störst fötter?
Men någon jag vill träffa är lilla Wilma! Det var alldeles för längesen jag träffade min busiga brorsdotter!Lista

Med inspiration från två av mina vänner far away :)


1. En bild på mig + 10 fakta om mig.
2. En person jag vill träffa just nu.
3. Favorit årstid och varför.
4. Mina mål/drömmar/önskningar.
5. Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
6. En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
7. En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
8. Någonting jag oroar mig för.
9. En bild på ett ställe jag vart på.
10. Mitt drömbröllop.
11. En bild på mig själv för ett år sen.
12. Någonting jag ångrar.
13. Innehållet i min väska.
14. En person jag vill byta liv med och varför.
15. Vad jag åt idag.
16. En bild på det jag köpte senast.
17. Min favorit film.
18. En bild på mig själv som nån annan tagit.
19. Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
20. En låt som får mig att gråta.
21. Mitt favorit program och varför.
22. Min favorit högtid.Ska försöka ge er någon ny fakta om mig till er gamla rävar :)

1. Min stora last här i livet är choklad.
2. Är nog det sämsta filmsällskapet någonsin, somnar innan brottet begåtts typ.
3. Har aldrig lagt någon energi på att bry mig om vad låtar heter eller vem/vilka som sjunger.
4. Kamoflagemönster i alla dess former är något jag tycker är skitfult.
5. Önskar jag kunde uttrycka mig bättre i tal (och tänka efter innan jag öppnar munnen).
6. Skulle ha väldigt svårt att klara mig en normal dag utan tops.
7. Stressar och oroar mig mycket så jag ibland undrar om det är farligt.
8. Är expert på att komma ihåg namn, ansikten glömmer jag dessvärre lätt.
9. Spelar gitarr varje dag (övning ger färdighet... och hårda fingertoppar:)).
10. Skulle vilja tatuera mig så fort det rätta dyker upp (plats vet jag redan, och jag menar inte sofie spegelvänt i pannan som jag tidigare sagt)

Det var svårare än jag trodde faktiskt, när jag skulle försöka berätta något ni inte redan vet :)


Härligt slut

Har haft en helt underbar dag på vfu:n. Pedagogerna som jobbar där är helt otroliga, de ger en verkligen inspiration. En mamma kom och kramade om mig och sa att hon var glad och se mig och frågade hur det var med bebisen (var ju riktigt höggravid under min långpraktik). Det värmde verkligen! När man får komma ut på praktiken känner jag att det kommer vara värt varenda  minut av plugg, stress och press (och studielån) för att få jobba med det jag vill. Snart snart är jag klar... Får man starta nedräkningen nu? 2,5 terminer kvar! Om jag inte bestämmer mig för att läsa en termin till... eftersom det jag så gärna vill läsa (andraspråksinlärning)  krockar med matten och pedagogiskt arbete 3. Snart dags att söka höstens kurser, som det ser ut nu blir det "matematisk begreppsbildning" och specialpedagogik.

Direkt efter praktiken var det dags för innebanyträning igen. Vi är ett gäng tjejer som pluggar eller har pluggat ihop som kör, och fy tusan va kul vi har det. Dessvärre är jag den enda som aldrig sysslat med lagsport (mer än påtvingat på idrotten  i skolan), men de är så snälla och lär mig tänket och peppar mig :)

Nu ska jag ta hand om min största kille som verkar ha haft en tuff dag idag!  

Lite skolprat...

Intensiv är ett ord som beskriver denna kurs väldigt bra, intensiv på ett bra vis! Fast liiite lugnare tempo skulle jag inte klaga på :) Denna vecka har vi jobbat med utställningar och i min grupp har i valt att göra en utställning om Pippi. Imorron är det redovisning och jag borde verkligen sova, men medan jag ändå håller på att uppdatera till förbannelse så kan jag lika väl slänga in två bilder från vår utställning.

 Villavillekulla med figurer :)

 En del av Pippis kök

Vi har också byggt ett (typ gigantiskt) sockerdricksträd i papier maché, där besäkarna kommer att få sig en slurk sockerdricka, byggt upp en godisaffär, sagohörna och lite annat kul... "Är det sånt här du sysslar med om dagarna!?" frågade Niclas förvånat. Jajjamen, det är precis vad jag sysslar med :) Det är första kursen som jag läser där man får riktiga konkreta tips på vad och hur man kan jobba ute i verksamheten, tidigare har det varit mest teori, vilket självklart också behövs men just nu är så glad att jag valde den här kursen nu! För det är troligtvis sista gången den går i och det är helt galet, för det är ju sånna här kurser som ger så mycket! Och sen kan man ju även diskutera om det estetiska för tillräckligt med utrymme i nya läroplanen, men det tar vi en annan gång, jag tror inte jag har så många läsare som bryr sig i det i alla fall :)
Men nästa vecka börjar delkurs 3, som kommer att fokusera mer på forskning. Vi ska ut och observera estetiska lärprocesser, det kommer nog bli riktigt intressant! Näej, sängen nästa?

Bland det roligaste nu...

för Mandan är att ta på sig hattar, mössor, kepsar och halsband. När hon får tag i solbrillorna kommer hon och vill ha hjälp med att sätta på de... Sen går hon runt och är sååå fin :)

Trollunge eller vad? HahaIbland är hon farligt lik Skrållan i den här kepsen... Får hoppas hon inte växer in för mycket i rollen :)

Rekord?

Idag är det någon helt fantastiskt vad min son har pratat roligt. Fast han tjuvstartade lite igår... Jag satt och spelade lite gitarr och sjöng med Amanda och frågade Niclas om han visste hur man gjorde fissmoll... och Lukas svarade "Jag tror man tar saft och blandar med vin!" Och herregud vad jag fick anstränga mig för att hålla mig för skratt :)

Idag vid kvällsmaten satt jag nästan i halsen när han satte igång
"Idag hade Svante klänning på sig. Det gillar jag inte.
" Varför då? frågade jag
"Jag gillar inte rosa blommor på kläder. Jag och Charlie har mycket finare kläder än Svante."
Vad är det som är fint då?
"Kermit som mig och döskallar som Charlie hade idag. Okej, tänkte jag och fortsatte äta för att dölja mitt skratt...
Vad ska man säga? :) Självklart ska alla få klä sig hur man vill och föräldrar får väl klä sina barn hur de vill MEN jag tror inte på ett mer jämställt samhälle bara för att killar har tjejkläder och vice versa som vissa verkar tro... Om pappan som klär sin son i klänning själv har klänning till jobbet tycker jag att det är helt okej, annars mest förvirrande! Som sagt alla får väl klä sig hur de vill och föräldrar får tydligen klä sina barn hur man vill :)

Ikväll skrev jag och Lukas ett brev till en rymdvarelse (fråga inte varför, men jag kanske berättar om det en annan gång :)) och Lukas sa att han måste rita ett hus så han vet hur ett hus ser ut... "Ja, för annars kanske han tror att ett hus är runt!" sa jag och då svarar han "Men jag har sett ett runt hus på talang!" Helt otroligt, fast han menar nog idol, men vilket som så är hans minne skrämmande!

Ok nu till det sista :) Jag berättade för han att han skulle missa bolibompa (han var segkorv vid maten som vanligt) Då svarar han att det inte gör något för då kan han se bygglov på kvällen istället! Haha och hur har han snappat upp att det finns ett program som heter så? Det är inget vi kollar på slaviskt direkt.

Min lille pojk har blivit så stor och klok, fast klok har han ju alltid varit :)


RSS 2.0