Härliga dag!

Solen skiner, läget någorlunda under kontroll och nyäten! Det kan ju nästan inte bli bättre! Snart ska jag bege mig mot staden för diverse ärenden. Första stopp är bibblan, lämna tillbaka en hel hög med böcker och hitta nya böcker till en av uppgifterna på praktiken och inspirationsböcker för mitt projekt och fördjupningsarbete. Jag ska passa på att hämta ut min tågbiljetter också, tjiho! Imorgon far jag! 

Nu måste jag berätta lite Lukas-historier... Han och hans kompis H på förskolan verkar ha så himla kul ihop. Varje dag berättar han om vad de har lekt. Och vilka lekar! Jag fattar inte att de kan komma på allt! Förra veckan hade de lekt Marias jobb. De hade vart uppe i rutschkanan och sagt: "Taxi, Ian!"  och låtsas haft en telefon i handen. Det roliga är att han inte ens har varit på Marias jobb, men ändå har koll på vad hon pysslar med, haha. Men en återkommande lek är att de leker hus. det finns ett litet hus på dagisgården som han befinner sig i var och varannan dag när jag hämtar honom. Ett hus på ca 1,5x1,5 meter. Inte särskilt stort, men oj vad det ryms saker där i! Sovrum, badrum, kylskåp, hall, vardagsrum... Fast jag ser ju bara ett tomt litet hus, men Lukas och H berättar precis vart kylskåpet står och vart sovrummet är. Jag blir lika fascinerad varje gång.  Hela förra terminen jag läste handlade om lek, hittills har det varit den mest intressanta kursen och ännu bättre blir det ju när jag ser hur utvecklande leken är för Lukas och hur mycket han lär sig av sina kompisar när han leker.
Lukas redo för nya äventyr! Visst är det snyggt med blå ytterdörr? ;)


Hoho

Kände att det kanske var dags för en liten uppdatering igen... Tack för alla kommentarer som har kommit in också, alltid roligare att läsa när någon har kommenterat :) Nog för att jag är lite seg på att läsa de och när jag läser de och det är en vecka sedan de kom in känns det nästan pinsamt sent att svara...

Idag skulle jag haft en heldag i skolan, men pga sjukdom blev hela eftermiddagen inställd. Skönt, för jag hade en hel del annat att pyssla med än att sitta och lyssna på någon halvintressant föreläsning. Istället har jag kunnat planera för mitt lek- och språkprojekt som jag ska genomföra under min praktik. praktiken börjar på måndag och det ska bli jättekul, men samtidigt känns det lite skrämmande. Helt ny plats, handledare och nya barn. Men det ordnar sig säkert! 

På fredag ska jag ut på äventyr! Jag och Emelie har ÄNTLIGEN fått till en helg som passar. Jag lämnar sambo och barn (nåja ett har jag med mig) för en helg i Örebro. Jag hoppas vi får fint väder och att Cookie godkänner mig.

Nu ska jag ta och hämta Lutteplutte som kanske inte kommer vilja följa med mig hem då han är inställd på att hans pappa skulle hämta honom...


Lugnare

Jag har lugnat ner mig nu. Det gick över ganska fort faktiskt. Har precis kommit hem från en tur till Ikea. Handlade inte alls mycket... som vanligt efter mina senaste turer dit. Men nu måste vi börja tänka om lite vad det gäller förvaring här hemma, så ett besök till innan lillbusen kommer blir det nog :)

Nu ska jag tigga lite godis från min son...


Gnäll

Måste tänka till innan jag formulerar mig så det inte blir några missförstånd... Men jag är förbaskat trött på folk.  Kan bero på att jag har hjärnan full i snor och gravidhormoner som kör sitt race. Jag har aldrig gillat att "skylla" på att jag är gravid eller för den delen orkat lyssna på folk som skyller på att de är gravida, men idag är en dag då jag hoppas att det beror på mina hormoner (och snoret i skallen, näsan och överallt) annars är det illa, då borde jag bosätta mig på en öde ö.

Idag gnäller jag på folk som:
* öppnar munnen utan att de tänker
* inte fattar
* har det så jävla bra hela tiden

* har det så jävla dåligt hela tiden

* inte är snoriga (mest gnäll lägger jag på detta folkslag idag)

* inbillar folk att de är världsvana, fast det tydligt lyser igenom
* säger en sak och gör tvärtemot
* inte lämnar tillbaka biblioteksböcker (som jag har reserverat) i tid
* aldrig haft en bad-hair-day
* inte kan ta andras perspektiv
* köper byxor i stl 98


Ni som fortfarande inte vet att jag kan vara ganska ironisk av mig borde uppdatera er om detta.

För att avsluta detta gnällinlägg i min sanna positiva anda vill jag hylla folk som:
* tänker innan de formulerar sig
* åker buss
* har det lagom bra och lagom dåligt
* kommenterar detta inlägg :)
 


Man ska aldrig bli förvånad...

när det gäller högskolan. Schemaändringar stup i kvarten, nya tider och nya lokaler. Så idag blev det huxflux en läsdag. Iofs inte mig emot då jag vaknade med ont i halsen och en snorfylld kran. Tog mig ner till barnmorskan iaf, fick lyssna på bebisen, det var väl det viktigaste. Alla andra prover och frågor tycker jag bara känns drygt... :) Hoppas att det vänder, jag ska ju trots allt dit ett antal gånger till.  Fick ett moderskapsintyg idag också, det kan ju vara bra att ha så jag kan börja bråka med försäkringskassan omgående.

Igår när jag väntade på bussen hem (jodå, det går faktiskt ganska bra att åka buss) så tog jag en vända på biblioteket. Jag älskar att låna böcker till Lukas, fast roligast är det ju om han själv är med. Men igår fick (tog) jag äran att välja böcker helt själv åt honom. Och valen blev godkända av kritikern. 

Det är alltid lika spännande att höra vad Lukas svarar på frågan när man frågar vad han har gjort på dagis under dagen. Igår hade han lekt Pippi. Han var Tommy och två kompisar var Pippi och Annika. Jag frågade vad de gjorde när de lekte Pippi "Vi plockar sallad i buskarna och mamma du bara frågar!" Han tycker nog att jag frågar lite väl mycket ibland... men man vill ju veta :)  

Back to läsningen

RSS 2.0