Lokaltrafik is the shit

Kanske inte riktigt, men är man student så ska man väl åka lokalt? Hur som helst så har jag upptäckt att det finns olika typer av "plingare".
Typ 1: Den som håller handen på stoppknappen långt innan den bestämmer sig för att trycka, för att vänta in precis rätt tillfälle att trycka. Inte för tidigt inte för sent.  
Typ 2: Den som man ser ha en mycket seg rörelse mot stoppknappen och precis när den ska trycka, har någon annan hunnit trycka. Och här delar sig typ 2 i två delar - vissa hör inte/struntar i att någon annan har tryckt och fortsätter mot stoppknappen och trycker i alla fall. Andra drar sakta tillbaka handen. (Typ 2 är oftast pensionärer)
Typ 3: Den som fipplar med något alternativt pratar med någon och inte håller utkik var bussen befinner sig och slänger upp handen från ingenstans, vilket ofta innebär att bussen får tvärnita för plinget kommer något sent i förhållande till busshållplatsen. 

Tillfället för själva plingandet är väldigt varierande, det finns sådana som plingar när bussen knappt har lämnat föregående hållplats och de som väntar till sista stund. Sen finns det sådana som sitter och studerar hur människor plingar. Det är nog de farligaste med att åka lokalt, man kan aldrig veta vilka mystiska människor som befinner sig på bussen. :)

Malin och pappa var precis här på en "liten" fika. Jag har klämt i mig en delicatoboll, ett wienerbröd och två små Toblerone. Bra jobbat! Min mage mår sådär. Men riktigt gött var det!  Nu ska jag fortsätta plugga, eller fortsätta och fortsätta, jag ska försöka komma igång! Jag har så mycket plugg att jag inte vet var jag ska börja riktigt... Hade två redovisningar igår, nu är det mest bara allt skrivande kvar. Huvudet kommer att få jobba hårt fram till januari.

Puss hej och trevlig helg på er!


En tung sten


Plötsligt händer det! Det verkar som jag har tappat min tunga sten som jag har gått och burit på sedan i maj! Ska bara dubbelkolla för säkerhets skull, innan jag blir sådär jublande glad och gör en piruett eller två.  Idag är en bra dag, trots min enorma smärta (var tänker jag inte precisera, ni som varit/är gravid vet att man kan ha ont både lite här och där) är det mycket som gjort mig glad idag. Var ute på praktiken idag och hann prata med min  handledare och det känns riktigt bra trots allt som varit, med sjukdomar med mera. Det samtalet underlättade rejält inför morgondagens TVÅ redovisningar på högskolan. När jag hämtade Lukas var han på strålande humör, sånt smittar av sig! På vägen hem ringde Therese och det är alltid lika underbart att prata med henne! På fredag ska vi dessutom ha fredagsmys med gott och massa prat! Längtar som en tok, en kväll med en av de bästa är precis vad jag behöver! Och när man loggade in här fick jag mig en överraskning i form av en kommentar från Maria! Många gånger saknar jag att vi bodde så nära, allt var så mycket enklare då än nu, men det ska väl ordna upp sig med träffandet när vi blir mammalediga samtidigt, mig blir du inte av med :)  


Påminnelse till mig själv, i nästa inlägg ska jag berätta för er hur spännande det är att åka buss. Visste ni förresten att jag har upptäckt olika sorters "plingmänniskor"? Oerhört vetenskaplig undersökning har utförts av mig.

Och nej, än så länge känner jag inte av någon knorr eller så.

Svintrött

Det är ett förbannat tjat om denna svininfluensa och då är det framför allt vaccinationen jag tänker på och jag är trött på det. Därav min fyndiga rubrik :) Jag tycker att alla får göra som de vill och jag respekterar deras val. Jag har aldrig ifrågasatt  de runt omkring mig (och kommer heller inte att göra) varför de gör det val som de gör, utan tänkt att alla får göra deras val och ingen kan veta om de gör rätt eller fel. Men såhär upplever jag det: När det började skrivas om svininfluensan kom ett vaccin pang från ingenstans, ett vaccin som (enligt mig) omöjligt kan ha testats tillräckligt mot en influensa som knappt startat. För mig känns det alldeles för osäkert att spruta i mig massa ämnen som man inte kan vara säker på hur det påverkar barnet i magen. Tänker mycket på de Neurosedynskadade barnen som föddes under 60-talet…(Neurosedyn, ett sömnmedel som skulle vara ofarligt för gravida, men ut kom bebisar utan armar, ben, öron mm.) I Schweiz får de samma vaccin som vi i Sverige och där avråds gravida från att vaccinera sig, bara en sån sak får mig att fundera på hur testat vaccinet är på gravida. Visst kan man inte veta hur det skulle påverka barnet i magen om jag fick svininfluensan heller, men de som har blivit riktigt dåliga (dött) i svinis har varit sjuka/svaga innan. Dessutom tänker jag på att det dör fler folk i trafikolyckor, cancer och hjärtinfarkter än i svinis, hur ofta skriver tidningarna om det? Vad är det 12 eller 15(?) i Sverige, alltså av 9 miljoner människor som dött. Nej, bara ren skrämselpropaganda medierna håller på med, tror jag. Jag har inte tid och lust att gå runt och vara rädd för att jag kanske blir sjuk i en sjukdom som egentligen inte är värre än vanliga influensan. Jag har gjort mitt val. Nej tack till vaccinet.


Jag är ingen professor, utan det är bara vanliga tankar av en vanlig gravid Svensson… och nu kommer det väl inte blir fler inlägg på ett tag, imorron kommer jag väl insjukna i svininfluensan :)


Idag och igår har det varit full fart på förskolan, min kropp är glad att nästa vecka är den sista. Jag kommer att sakna det otroligt mycket! De här veckorna har jag lärt mig hur mycket som helst och verkligen insett att det är det här jag vill och jag vet vad jag kommer att strida för i framtiden när det gäller våra barn och förskoleverksamheten, men det kan vi ta en annan gång. Igår frågade en 5-åring mig “Sofie, varför går du så här (hon visar och vankar fram och tillbaka) som en ANKA?” Haha, ja du lilla flicka, du ska bara veta hur ont det kan göra efter ha haft lite skoj en gång för åtta månader sen… svarade jag inte.


Nu ska jag fixa fram lite gott inför kvällens viktigaste: Desperate Housewives!


Kort inlägg...

Lördagkväll och här sitter jag :) Grabbarna ligger i soffan och kollar på crossfilm. Mamma och pappa var nyss här och hälsade på. Mamma klippte Lukas, vi fikade och som vanligt hamnade vi till slut allihopa i Lukas rum på golvet lekandes. När de skulle gå frågade mormor om hon inte kunde få en hejdå-puss och hejdå-kram, det fick hon, men vid morfar var det stopp. Jag blev väldigt förvånad för morfar är  storfavorit i vanliga fall. men då sa han: "Morfar får ingen, för han har mustach!"

Nu var filmen slut, dags för nattning!

Längre "ledigt" än planerat

I söndags natt kom Lukas feber pang från ingenstans, dundersnorig och i måndags eftermiddag började ögonen rinna. På kvällen var ögonen helt uppsvällda och ögoninflammationen var ett faktum. Nu är han på bättringsvägen men pga ögoninflammationen får han vara hemma resten av veckan också. Som vanligt när jag har som mest att göra med skolan passar han på att bli sjuk. Men jag ä' int' bitter, så är det att vara student och mamma. Imorron ska Niclas vara hemma som tur är. Då får jag ta igen en dag på praktiken i alla fall.

Nu  skulle jag helst vilja lägga mig i ett låååångt varmt bad och äta en STOR chokladkaka och inte tänka på något alls. Det skulle göra susen.
 

Sunday

Igår var vi ut till Bjurs för att hälsa på lilla Wilma igen. 


Stolta faster som nu håller på att längta ihjäl sig efter sin egna lillplutt.

Nu sitter jag och lyssnar på Lukas alla tokerier. Idag sjunger han egenskrivna sånger. Bl a "Farfar Börje har bara ett ben, han har tappat ett ben!!" "Svampbob har kissat i din dator" och "Laars han bajsar på bilar" Han har en förmåga att sjunga högt och gärna samma mening om och om igen. Vem vet han kanske blir låtskrivare när han blir stor?  Undrar bara om någon annan än han själv förstår hans humor. 

Nähä, kanske dags att göra lite nytta... kanske.  


Faster och mössor

Ja om någon har missat så har jag ju blivit faster nu! :) Igår fick jag träffa lilla Wilma, helt galet vad små de är sådana där bebisar! Så liten och söt! Jag har svårt att förstå att Lukas har varit sådär liten... och han var till och med ännu mindre. Lukas har haft sina funderingar kring Wilma... Innan han hade träffat wilma lät det såhär: "Har Lena bara en bebis kvar i magen nu? Kan Wilma gå? Har hon ben? Är benen tunga? Har hon kläder?" En treåring funderar väääldigt mycket. Morgonen efter Wilma föddes när vi kom till förskolan var det första Lukas sa till sin fröken "Vet du vad min Thomas har? (då tänkte jag att wow, har han redan snappat upp att bebisen har kommit ut? Men nej inte riktigt...) Han har två skotrar, en gul och en grön, när det är snö ute då kan man åka på dem!" Haha, han kan han min grabb.

Varje morgon handlar det för det mesta om mössval här hemma. Enligt Lukas killas ALLA mössor. För någon vecka sedan åkte vi ner på stan och han fick välja en mössa som inte killas. Nu har den också börjat killas. så nu har jag börjat med att han för välja mmössa innan vi går, för att slippa tjatet omm att det killas... Idag sprang han in på rummeet och hämtade en mössa som vi brukar ha som "lekmössa" (för att den är fruktansvärt ful) Den skulle han ha på sig... Jag kunde ju inte dirket neka honom, då jag hade sagt att han fick ta vilken mössa han ville... Det är svårt att beskriva mössan, men det ser ut som mössan Skalleper har på sig i Ronja Rövardotter, fast Lukas mössa är inte av skinn utan stickad. Oerhört snyggt.

Nu ska jaag fortsätta min planering vad jag ska göra med "mina" förskolebarn de veckor jag har kvar på praktiken, sen ska jag åka ner till barnmorskan, sen hem och fortsätta, sen hämta Luttelurk sen ÄNTLIGEN helg! 

Vilodag

Idag blev det inte som planerat, Lukas var sig inte riktigt lik igår och han har sovit som en kratta i natt. Det brukar tyda på att han är på väg att bli sjuk, så i förebyggande syfte tar vi en hemmadag idag. Morgondagen och onsdagen är viktiga dagar för mig så jag hoppas att det hjälper att vi tar det lugnt idag. Det brukar hjälpa i alla fall.

Sist jag skrev stod Ikea överst på önskelistan, det är nu avklarat! Förra helgen var vi där och nu i helgen har Niclas med hjälp av Lars fixat ordning i hallen, så nu finns det bra förvaring i hallen, äntligen. Det är bra att man kan sätta grabbarna i arbete, jag och Lukas vi åkte på kalas vi. Nu skulle jag bara behöva fixa/köpa lite smådetaljer för att det ska bli som jag tänkt :) Nästa projekt här hemma blir att få ordning i sovrummet, måste tänka till hur vi ska ha spjälsängen, skrivbordet och byrån... Hinner fundera ett litet tag till. Jag vill gärna ha så mycket som möjligt klart helst idag. Varför? Så här ser resten av terminen ut: Praktik fyra veckor till, samla material till b-uppsats, köpa julklappar, skriva b-uppsats, fira jul och nyår, lämna in b-uppsats, opponering, betygsamtal någon gång mellan den 11-15 januari, sen vill jag helst hinna vila upp mig i alla fall en dag innan det är dags för party nummer två.  Min planering är ganska tajt, men det kommer nog att lösa sig. Dett gäller bara att plutten inte kommer tidigare än 17:e januari och att jag överlever mina krämpor :)

Nu ska jag leta på någon bra film jag och Lukas kan kika på... Myyys! 

RSS 2.0