Dagen är kommenSnart åker vi, nu handlar det om timmar! Ska bli så kul! Lars o Maria kommer hit runt fyra halv fem, då bjuder jag på lyxmiddag. Körv och makaroner! Sen skjutsar min käre far oss till flygplatsen. Tjihoo!

Hej då och hoppas ni här hemma också får lite sol!

Inte långt kvar nu!

Lukas hade det super på cirkusen, dock hade han knappt sagt ett ord eller flinat under hela föreställningen, men oj så han har pratat om cirkus här hemma. Katter som hoppade på pallar, och gjorde någonting som jag inte förstod med snören, en gubbe kastade ägg, och "hästarna åkte på bakhjulet! Med fötterna så här rupp" Lukas egna ord, "rupp" det är upp det, iofs inte så svårt att lista ut, men så ni inte tror att jag slarvar med skrivningen bara :) Men jag tvivlar på att hästarna åkte på bakhjulet. Möjligtvis att de gick på bakbenen. Har jag någon gång nämnt att min grabb är väldigt motorintresserad? Haha, senaste påhittet är att åka skoter på blöjpaketen. Runt runt runt här hemma. 

I lördags åkte Lukas, Niclas, Lars o Maria till Gävle. Jag var kvar hemma och skrev klart hemtentat, skönt att bli av med den. När de kom hem bjöd vi på smörgåstårta, mums!  

Nu går jag bara och tänker på onsdagen, inte långt kvar nu, men tusan vad länge vi har väntat, bokade resan i januari och nu är det bara dagar kvar, ska bli skönt att få komma utomlands och äta god mat. Maten är nog det jag längtar mest efter och solen. Men mest maten. Och slippa att ta undan efter maten förståss :) Nu snart blir det chips och film! Som vanligt på söndagar i detta hushåll :)

Alldeles ensam!

Nu sitter jag här i min ensamhet. Lukas är på cirkus och Niclas åkte precis iväg. Han och Lars verkar ha fått nå tokryck, skulle ut och springa nu. Mamma, pappa o  Malin kom hit och åt mat idag, vill bjuda på nåt när de tar med Lutte på cirkus. Gissa om det var en stolt kille som åkte iväg med mormor och Malin efter maten. Pappa min har ju så ont i foten, så han stannade hemma. Nu när jag och Niclas blev barnlediga en hel kväll passade vi på och åka och storhandla, romantiskt va? Haha och nu är vi på skilda håll :)

Vi är ju inte så himla stora i vår släkt, vilket ibland kan vara en fördel. Tex kan man handla billiga kläder på barnavdelningen. Typ regnställ. Det har min mamma gjort, men igår sa hon till mig att det är inte så kul när hon smälter in bland barnen på skolan där hon jobbar, när de har likadana jackor. Idag när Lukas skulle åka iväg med mormor och Malin tittar han på mormor och säger: "Lika som dagis!" Vad? frågar jag. "Mormmor har lika jacka som S på dagis!" Haha hon har tom lika kläder som dagisbarnen... haha, där fick vi oss ett gott skratt. Vi får se hur mycket hon kommer använda jackan i fortsättningen...Go morgon mina vänner

och ovänner.  Jag har ju faktiskt inte såå stor koll på vilka som läser min blogg :)

Idag känner jag mig otroligt produktiv! Jag har redan knåpat ihop massa fin text. Bara lite drygt 3500 ord kvar! Igår när jag hämtade Lukas var det som vanligt det första han frågade: "Vad ska vi äta idag mamma?"  Alltid samma fråga vid hämtning, fast han precis har ätit mellis, jag har en hungrig pojke. Och en cykelsugen en. Hans senaste köparplaner är att han ska ha en stor cykel. "En svart. Lika som pappa." Grejen är den att han vägrar lära sig att trampa. Så jag har sagt till honom att när du lär dig trampa på lilla cykeln, så köper vi en "stor" cykel till dig. Vi får se om han är villig att öva på trampningen. Men han är ju dessvärre inte så lång, så jag tror vi får vänta med en "stor" cykel till nästa vår.

Igår vid maten satt Lukas och talade om för mig att Maria har en bäbis i magen. Jag frågade om han trodde att det var en flicka eller en pojke. Han håller fast vid flicka. Hon skulle heta "Eko peko bacon"! Haha, vad vi skrattade. Niclas frågade sedan samma sak flera timmar senare, lika då sa han att bebisen skulle heta "Eko peko bacon". Nog för att det är lång tid kvar, men nu har ni namnförslag från Lukas i alla fall, haha! Den här åldern lär ju vara bland den härligaste, eller nja, ena stunden gör han mig tokig för att andra sekunden titta på mig med de allra finaste ögon och säga "vill du ha en gosig puss?" (Då nyper han en i kinderna och drar ansiktet mot sig och pussas länge). Livet är bra härligt 

Galen!

Jag har ingen som helst lust med att skriva tentan. Jag tror jag har producerat en text på sju rader idag. Inte bra alls. Jag har så mycket annat jag hellre vill göra och tänka på. Men tiden rullar ju på, egentligen vill jag inget annat än att tiden går, MEN tentan ska in på måndag så jag måste jobba  på... Sen blir det ledigt på tisdag och onsdag, då ska jag försöka hitta på något skoj med Lukas då, för sen på onsdagkväll lyfter flyget!

Som vanligt, mest tidsfördriv och paus i pluggandet...

Nu ska jag ge mig själv en spark i arselet och någonting att äta, för nu lär jag sätta fart (igen) med tentan.

Synthpop

Nu spelas det musik här hemma! Lukas poppar för fullt på sin lilla synth, han vet precis hur man höjer volymen och gör mamma galen! Nej då så farligt är det inte, men tio minuter till och batterina åker ur!

Idag finns inga planer alls... precis lagomt för en söndag :)

Glader

Idag har jag knåpat ihop nästan en hel sida på tentan. Jag kan bättre än så, det vet jag. 

Igår kom Thomas, Lena och Malin hit och åt våfflor. Jag har säkert sagt det förut, men jag tycker det är så roligt när folk kommer och hälsar på! Lukas och Thomas levde rövare som vanligt. Lena fixade så att jag och Niclas inte ser ut som två luffare längre. Nästa helg blir det att färga håret, äntligen. Nog för att jag gillar Pippi, men jag vill helst inte ha hennes hårfärg. Dessutom, har jag inte bara en hårfärg, utan minst tre. Men snart så blir det fixat  också.  Nej åter till tentan och funderingarna!

Tentapaus

Jag vet varför jag bloggar så mycket för tillfället. Jag gör allt för att komma ifrån hemtentan en liten stund. Jag är bara för kass. Inget kul kom med posten idag, bara räkningar men det var ju kul att betala dem också. Pengarna rullar iväg och denna månad ganska kraftigt, men men så är det väl att vara student. Borde ju ha vant mig vid det här laget. Nu har jag bara snart fyra terminer kvar, känns riktigt gött. Fast det är ju bara den där jäla tentan först... Mest pladder nu i pausen.

Jag ska snart hämta Lukas och när i är hemma ska vi fika med min gamla dockservis (låg i en av kartongerna jag hämtade hem igår). Det är med Pippi på och Lukas blev överlycklig när han förstod att han skulle få den av mig :) Tur man glädjer någon här i världen.

Brevväxling


Jag och Lukas var hem till mamma, pappa och Malin på eftermiddan Vi var upp på vinden och jag fick med mig två llådor med mina gamla saker. När jag kom hem började jag gräva i dem och hittade mina gamla brev! Har ägnat de senaste två timmarna åt att läsa alla brev och än är jag inte igenom högen! Och vilka brev jag har läst.... Vi tjejer i klassen som brevväxlade (mellanstadiet) hade något som hette "nyttiga nyheter" = rent skvaller! "Vet du att K och E är ihop? Vet du att J är kär i M? Och det verkade vara viktigt att det stod hemligt på kuvertet. I ett brev kunde man läsa, "hon är min bästa kompis", någon termin senare "fy, vad jag hatar henne" Va hemska vi va! Undra vad man själv skrev? Jag har ju bara läst vad de andra har skrivit, med all säkerhet var vi nog lika hemska allihopa :) 

Idag har jag nog slagit något slags rekord tror jag...!

Bilder

Det är ju alltid kul med lite bilder...

Skäggiga farbrorn :)

 Lukas och Maria har lässtund
 Vi har målarstund ute, Lukas är fullt koncentrerad!
 Här är tittar han på när barnen åker cross :)

Nu är kaffet klart och pappa borde komma vilken sekund som helst!

Fokusera

Jag har världens hemtenta att skriva och tankarna är på helt annat håll. Jag håller på att längta ihjäl mig! Nästan i alla fall. Om två veckor är det med all säkerhet ännu värre, då handlar det om timmar. 27 maj klockan 20.00 lyfter planet mot värmen! Jag brukar vara som mest effektiv med skrivandet på kvällen när jag har hemtenta... konstigt eftersom jag annars slocknar vid halv tio tio.

Jag längtar även till att posten kommer imorrn, har beställt lite kul saker som jag vill ha nu! Helst igår, men jag får vackert vänta tills imorrn, eller fredag.

I söndags var jag, Niclas och Lukas och tittade på crossträning. Gissa om grabbarna var nöjda. Niclas var tvungen att ut och åka cross på kvällen och igår när jag hämtade Lukas skulle han hem och leka crossbana! När man leker crossbana gör man såhär: man lägger ut lite kuddar och gosedjur på golvet och täcker över med en beige filt (ser ut som sand). Kuddarna och djuren bildar hopp och där kör man med sina små crossar och hoppas och kraschar. När Lukas blir stor (så här hög, lång säger han och pekar ovanför huvudet) ska han ha en orange cross, en liten en. Hoppas han inte får för höga förväntningar med han längd bara. Han är ju trots allt 50% mig.

Usch och fy och överlycklig

Jag tror jag är sämst på det här med att blogga för tillfället. Och världens sämsta kompis känner jag mig också som. Jag borde vara bättre på att planera och hålla koll på dagar. Ibland känns det som att tiden går aningens för fort, allt rullar på med hämtning, lämning,  skola, alla andra tusen vardagsbestyr och så ska man helst hinna få en stund för sig själv också.

Över till det som gör mig överlycklig, jag ska bli faster och min kära Maria har en liten bulle på jäsning, inget gör mig gladare :)

Om två veckor åker vi till Turkiet! ska bli så himla skönt, det enda som kommer att kännas knäppt är att Lutte blir hemma. Men det är nyttigt att unna sig "vuxentid" då och då, blir inte så himla ofta. Han kommer få det kanon hos mormor och morfar. Nästa vecka ska Lukas på cirkus med mormor och morfar också, ska bli kul att se vad han tycker om det. Imorrn ska jag nog ta en tripp ner till biblioteket och kolla om jag kan hitta någon cirkusbok som vi kan läsa innan den riktiga cirkusen.

Nu väntar en fiskgratäng i ugnen och en och en halv veckas arbete med hemtentan...

RSS 2.0